Vi erbjuder många olika produkter och material. Specifikationerna ser därför olika ut beroende på vilka produkter ni väljer. När vi vet ditt behov så kommer vi att tillhandahålla de specifikationerna som behövs för att få bästa resultat.

När det gäller storformatsprodukter är betraktningsavståndet ofta större vilket gör att trycket blir bra även om filen håller något lägre upplösning. Även materialvalet har betydelse för upplösningen på tryckfilerna.

Vad är den minsta upplösningen som ni accepterar för bilder i tryckfilen?

Den minsta upplösningen som vi rekommenderar för bilder är 100 dpi (dots per inch), men helst 150 dpi om det är möjligt. Detta säkerställer att dina bilder och grafiska element kommer att ha tillräcklig skärpa och kvalitet när de trycks. Att ha en högre upplösning än så kan göra filen onödigt stor och svår att hantera. Det går bra att skicka in original i 100%, 50% eller 10%. Glöm inte att få med procentsatsen när du döper filen.

Vilken färgrymd ska jag använda för trycket?

Använd CMYK-färger när du skapar din tryckfil, eftersom dessa är speciellt anpassade för tryckning. Om du vill använda en ICC-profil, rekommenderas CMYK Fogra 39. Alternativt kan du använda färger från Pantones färgbibliotek, PMS.

Vad är skillnaden mellan RGB och CMYK-färger?

Skillnaden mellan RGB (Röd, Grön, Blå) och CMYK (Cyan, Magenta, Gul, Svart) färger är att RGB används för digitala skärmar och bygger på ljusblandning av tre grundfärger för att skapa visuella färger medan CMYK används i tryckning och bygger på att fyra färger trycks ovanpå varandra för att återge en bred variation av färger. CMYK är lämpligt för trycksaker, medan RGB är bäst för digitala skärmar.

Hur kan jag säkerställa högsta kvalitet på mina grafiska element?

Logotyper, texter och andra grafiska element bör vektoriseras innan du sparar din fil för att säkerställa bästa möjliga kvalitet. Läs mer om vektorgrafik och hur du vektoriserar ditt typsnitt här.

I vilket format ska jag spara min tryckfil?

Vi rekommenderar att du levererar din tryckfil som högupplöst och vektoriserad PDF redo för tryck. Glöm inte att inkludera 5 mm utfall och skärmärken.

Vart ska jag skicka min tryckfil?

När du har färdigställt din tryckfil kan du skicka den till oss på info@lingertzmedia.se. Vi kommer att granska den för att säkerställa att allt ser korrekt ut innan den går vidare till produktionen.